top of page
cacao ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen limburg 5.jpg

Cacaoceremonies 
in Limburg

cacaoceremonie in limburg.jpg

Cacaoceremonie

Verstillen en verbinden met de magie van cacao. Een moment puur en alleen voor jou.

 

Jouw eigen momentje met cacao voor meer verbinding, helderheid, focus, liefde, energie, intuïtie, harmonie, balans, plezier, dankbaarheid en gronding.

 

There is magic in everyday life.

Ik help je daar samen met de cacao graag aan te herinneren.

ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen cacao 2.jpg

Er zijn verschillende opties om de magie van cacao bij mij te komen ervaren.

OPTIE 1

In een veilige groep op georganiseerde momenten. Zie mijn agenda voor de geplande evenementen.

OPTIE 2

Combi van de magie van mama cacao en ceremoniële massage voor vrouwen. Dit is een individuele sessie. 
(in te plannen op maandagavond en zaterdagochtend)

OPTIE 3

In een vertrouwd groepje wat je zelf hebt samengesteld. Locatie in overleg.

Zo kwam ik in aanraking met ceremoniele cacao.

Cacao was een belangrijk onderdeel in het leven van de Maya's en Azteken.

Niet alleen door de hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen.

Cacao wordt als voeding van de goden beschouwd en als plantmedicijn bij bijv. lage energie, lage weerstand, stress en migraine ingezet.

Deze cacao is niet te vergelijken met de cacao die wij kennen als snoep. Dat werd het eigenlijk pas toen we de cacao van Zuid- Amerika naar Europa haalden. 

 

De ceremoniele cacao staat bekend als een hartopenend plantmedicijn dat helpt om intuïtie en bewustzijn te versterken.

Cacao geeft met haar zachte energie ontspanning in het lichaam, vertrouwen  in jezelf en tegelijkertijd focus. Tijdens een ceremonie wordt de cacao gedronken in een ontspannen setting. We geven aandacht aan een bepaald thema of vraagstukken. Vb. wat mag ik loslaten?  Waar ben ik dankbaar voor? En wat is mijn hartenwens? Waarbij alles oke is en je mag genieten van dit moment in verbinding met jezelf.

 

In 2018 maakte ik bij een ceremonie op Bali voor het eerst kennis met de magie van cacao. Daar wilde ik meer van weten! Ik volgde meer ceremonies. En voelde; dit ga ik delen in mijn eigen omgeving. In 2021 volgde ik de training tot cacaofacilitator.

Ik heb gemerkt dat het bewust aandacht geven aan verlangens, gedachtes en emoties met behulp van cacao me een heleboel inzichten geeft.

 

Dat gun ik jou ook!

cacaoceremonie limburg ellen brummans cacao.png

Food of the Gods

Cacao komt van de Theobroma Cacao boom, Theo = God en broma = voeding. ‘Voedsel van de Goden‘ 

Een boom waar je letterlijk en figuurlijk de vruchten van kunt plukken. 

zelfzorg ellen brummans gezond voeding coach limburg 1.jpg

There is magic in everyday life. 

Cacao bevat een heleboel gezonde voedingsstoffen. Daar word ik natuurlijk met als achtergrond hormooncoach, heel blij van. Zo zit er bijvoorbeeld veel calcium, ijzer, magnesium, tryptofaan en antioxidanten in pure cacao. 

Wist je dat cacao meer calcium bevat dan melk? En dat het van alle planten het meeste ijzer en magnesium bevat? Now you know :) 
Daarnaast maak je door het eten of drinken van cacao het stofje PEA aan. Dat is hetzelfde stofje wat je aanmaakt wanneer je verliefd bent. Ook de neurotransmitters dopamine en serotonine worden aangesproken. Door deze combinatie kun je je dus aan de ene kant mega ontspannen en happy voelen en aan de andere kant geeft cacao een energieboost en goede focus. Geen wonder hè dat cacao ons goed doet voelen.

De meeste cacao die ons wordt aangeboden is in de vorm van snoep. Hallo chocolade! Helaas, hier zit vaak meer suiker in dan voedingswaarde. Hoe hoger het percentage cacao hoe minder suiker. Neem je chocolade van rauwe cacao dan zit daar mogelijk nog wel wat voedingswaarde in omdat deze dan niet verloren zijn gegaan door verhitting.  

Tijdens mijn cacaoceremonies gebruik ik een hoge dosis van ceremoniele cacao. Je kunt je misschien al een beetje voorstellen dat er tijdens een ceremonie heel wat happy stofjes aangemaakt worden.

Naast de fysieke kenmerken heeft cacao ook een energetische werking. De energie van mama cacao staat ons tijdens deze ceremonies bij. Haar energie is zacht, eerlijk en liefdevol. Mama cacao werkt met het hartchakra. Hierdoor kun je makkelijker in contact komen met je hartenwens, laagjes afpellen, verbinding maken met jezelf en de ander en voelen wat er momenteel aandacht mag krijgen in jouw leven.

There is magic in everyday life. Mama cacao helpt je daar graag liefdevol aan herinneren.

Deelname aan een cacaoceremonie is in de meeste gevallen helemaal veilig. Het blijft belangrijk te benoemen dat deelname volledig op eigen risico is. De spaceholder kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld. 

Semper Vita

Dit is de fijne plek in Noord-Limburg waar de cacaoceremonies plaatsvinden.

cacao ceremonie holistisch locatie limburg horst natuurel.jpeg
ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen limburg 9.jpg
 • Hoe nuttig je de cacao tijdens een ceremonie?
  Tijdens de ceremonie drinken we de cacao. Niet te vergelijken met chocomel. Ik gebruik hiervoor een hoge dosering, dus automatisch bitterder. Er worden verder nog verschillende kruiden aan toegevoegd. Ik houd er van om de cacao iets dikker te serveren, zodat je elke slok bewust tot je neemt.
 • Welke ingrediënten worden aan de cacaodrank toegevoegd?
  De cacaodrank die we tijdens een cacaoceremonie nuttigen is vegan. Ik verdun de cacao op basis van (gezuiverd) water. Daarnaast voeg ik er verschillende kruiden aan toe en/of bijv. sinaasappel- of rozenolie en himalyazout. Dit kan de intentie van de ceremonie versterken. Ik zoet de drank iets met ahornsiroop.
 • Wat zijn contraindiaties voor deelname?
  Ceremoniele cacao is over het algemeen veilig voor gebruik. Het wordt afgeraden bij hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en bij gebruik antidepressivum (MAIO en SSRI's). Bij zwangerschap of IBS wordt aangeraden om een lagere dosering te nemen. Daarnaast wordt het niet gebruikt i.c.m. andere stimulerende stoffen zoals alcohol en drugs. Cacao werkt ontgiftend en daarom kunnen er in enkele gevallen ontgiftingsverschijnselen optreden als hoofdpijn, klamme handen en duizeligheid. Het is belangrijk om extra water te drinken! Bij medicatiegebruik overleg je met je arts/ therapeut.
 • Blijf ik met beide benen op de grond tijdens een cacaoceremonie?
  JA! Cacao is geen psychedelica. Je blijft op deze aarde. Je hoeft dus niet bang te zijn voor hallucinaties of iets dergelijks. Je kunt gewoon naar huis rijden na de ceremonie (disclaimer: mits rijbewijs natuurlijk).
 • Hoeveel cacao moet ik drinken?
  Allereerst je moet niks! Sommige deelnemers nemen zelfs deel door het drinken van thee als ze dat liever willen. De ceremoniele dosis bij een cacaoceremonie is 42 gram. Sommige hebben echter al genoeg bij een paar slokjes. Voor iedereen geldt; luister naar je lichaam. Soms drink ik gemakkelijk 42 gram en de andere keer roept mijn lichaam: stop! Respecteer hierin je eigen grenzen vooral.
 • Wat doet een cacaoceremonie met je?
  Cacao wordt ingezet als hartopener. Je wordt uitgenodigd contact te maken je hart, emoties, belemmeringen, wensen en (weer) contact te maken met jezelf. Daarnaast geeft de cacao een energieboost en ondersteund het je lichaam met gezonde voedingsstoffen. Afhankelijk van de facilitator wordt de vorm en het thema van de ceremonie bepaald. Ik vind het fijn om hiervoor muziek, stilte, journallen, reflectievragen , meditatie en sharings in te zetten. Waarbij je zelf regie houdt en bepaald wat je wel en niet deelt.
 • Kun je het effect van cacao garanderen? 
  Hoe graag ik dat ook zo willen. Nee ik kan het niet garanderen. Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld in hoeverre je je openstelt of misschien is het nog niet de tijd om bepaalde emoties te voelen of inzichten te krijgen? Wat ik in ieder geval wel eens heb gezien is dat er op het moment zelf ogenschijnlijk niets lijkt te gebeuren, maar dat dit na een tijdje pas zichtbaar wordt. Bijv. dat je ineens wel helder hebt dat de baan niet meer bij je past of dat je ineens wel bepaalde grenzen aangeeft of ineens iets beter een plekje kunt geven. Het is een ieder geval een mooi moment voor zelfzorg. Stilstaan, ontspannen en verbinden met jezelf en anderen heeft sowieso een positief effect. En vergeet de vele voedingsstoffen niet die je toch maar even tot je hebt genomen.
 • Wat is de herkomst van de cacao die jij gebruikt? 
  Het is belangrijk om kwalitatief goede cacao in te zetten tijdens een ceremonie. Je kunt ceremoniele cacao uit verschillende landen gebruiken. Denk daarbij aan cacao uit Peru, Guatemala, Colombia, Belize, Nicaragua. Zelf vindt ik de cacao uit Bali zacht van smaak en energie. Daarom zet ik tijdens de ceremonies deze cacao in waarvan ik weet dat het van een eerlijke plek komt.
ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen 4.jpg
bottom of page