top of page
cacao ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen limburg 5.jpg

Cacaoceremonies 
in Limburg

cacaoceremonie in limburg.jpg

Cacaoceremonie

Verstillen en verbinden met de magie van cacao. Een moment puur en alleen voor jou.

 

Jouw eigen momentje met cacao voor meer verbinding, helderheid, focus, liefde, energie, intuïtie, harmonie, balans, plezier, dankbaarheid en gronding.

 

There is magic in everyday life.

Ik help je daar samen met de cacao graag aan te herinneren.

Zo kwam ik in aanraking met ceremoniele cacao.

Cacao was een belangrijk onderdeel in het leven van de Maya's en Azteken.

Niet alleen door de hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen.

Cacao wordt als voeding van de goden beschouwd en als plantmedicijn bij bijv. lage energie, lage weerstand, stress en migraine ingezet.

Deze cacao is niet te vergelijken met de cacao die wij kennen als snoep. Dat werd het eigenlijk pas toen we de cacao van Zuid- Amerika naar Europa haalden. 

 

De ceremoniele cacao staat bekend als een hartopenend plantmedicijn dat helpt om intuïtie en bewustzijn te versterken.

Cacao geeft met haar zachte energie ontspanning in het lichaam, vertrouwen  in jezelf en tegelijkertijd focus. Tijdens een ceremonie wordt de cacao gedronken in een ontspannen setting. We geven aandacht aan een bepaald thema of vraagstukken. Vb. wat mag ik loslaten?  Waar ben ik dankbaar voor? En wat is mijn hartenwens? Waarbij alles oke is en je mag genieten van dit moment in verbinding met jezelf.

 

In 2018 maakte ik bij een ceremonie op Bali voor het eerst kennis met de magie van cacao. Daar wilde ik meer van weten! Ik volgde meer ceremonies. En voelde; dit ga ik delen in mijn eigen omgeving. In 2021 volgde ik de training tot cacaofacilitator.

Ik heb gemerkt dat het bewust aandacht geven aan verlangens, gedachtes en emoties met behulp van cacao me een heleboel inzichten geeft.

 

Dat gun ik jou ook!

cacaoceremonie limburg ellen brummans cacao.png

Food of the Gods

Cacao komt van de Theobroma Cacao boom, Theo = God en broma = voeding. ‘Voedsel van de Goden‘ 

Een boom waar je letterlijk en figuurlijk de vruchten van kunt plukken. 

zelfzorg ellen brummans gezond voeding coach limburg 1.jpg

There is magic in everyday life. 

Cacao bevat een heleboel gezonde voedingsstoffen. Daar word ik natuurlijk als hormooncoach heel blij van. Zo zit er bijvoorbeeld veel calcium, ijzer, magnesium, tryptofaan en antioxidanten in pure cacao. 

Wist je dat cacao meer calcium bevat dan melk? En dat het van alle planten het meeste ijzer en magnesium bevat? Now you know :) 
Daarnaast maak je door het eten of drinken van cacao het stofje PEA aan. Dat is hetzelfde stofje wat je aanmaakt wanneer je verliefd bent. Ook de neurotransmitters dopamine en serotonine worden aangesproken. Door deze combinatie kun je je dus aan de ene kant mega ontspannen en happy voelen en aan de andere kant geeft cacao een energieloos en focus. Geen wonder hè dat cacao ons goed doet voelen.

De meeste cacao die ons wordt aangeboden is in de vorm van snoep. Hallo chocolade! Helaas, hier zit vaak meer suiker in dan voedingswaarde. Hoe hoger het percentage cacao hoe minder suiker. Neem je chocolade van rauwe cacao dan zit daar mogelijk nog wel wat voedingswaarde in omdat deze dan niet verloren zijn gegaan door verhitting.  

Tijdens mijn cacaoceremonies gebruik ik een hoge dosis van ceremoniele cacao. Je kunt je misschien al een beetje voorstellen dat er tijdens een ceremonie heel wat happy stofjes aangemaakt worden.

Naast de fysieke kenmerken heeft cacao ook een energetische werking. De energie van mama cacao staat ons tijdens deze ceremonies bij. Haar energie is zacht, eerlijk en liefdevol. Mama cacao werkt met het hartchakra. Hierdoor kun je makkelijker in contact komen met je hartenwens, laagjes afpellen, verbinden met jezelf en de ander en voelen wat er momenteel aandacht mag krijgen in jouw leven.

There is magic in everyday life. Mama cacao helpt je daar graag liefdevol aan herinneren.

Semper Vita

Dit is de fijne plek in Noord-Limburg waar de cacaoceremonies plaatsvinden.

cacao ceremonie holistisch locatie limburg horst natuurel.jpeg
ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen limburg 9.jpg
ellen brummans natuurel coach hormonen voeding detox fit afvallen 4.jpg
bottom of page