Supermarktsafari

Zoals eerder gezegd geloof ik dat het mijn missie is om meer bewustwording bij mensen te creëren, waardoor mensen zelf een eerlijke en bewuste keuze kunnen maken en en dus zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen over hun eigen gezondheid. 

Het is daarom zo ongelooflijk tof dat ik voor JUMBO Phicoop (te Sevenum) een aantal keren per jaar een supermarktsafari mag organiseren. 

Back to Basic. 

Wat betekenen de claims op verpakkingen? Hoe lees je een etiket? Hoe weet je hoeveel vrije suikers een product bevat? Wat zijn de alternatieven? Enzovoorts, enzovoorts. 

 

We zien door de bomen het bos vaak niet meer en door de drukte van de dag wordt er vaak gekozen voor dat wat binnen handbereik is. Vaak zijn een aantal kleine aanpassingen al voldoende om positieve resultaten te bereiken, bijvoorbeeld wat meer energie, beter te slapen en/ of een gezond gewicht. 

Wanneer we starten met een supermarktsafari, vertel ik kort wat mijn achtergrond is en wat voeding voor invloed heeft op onze gezondheid. Daarna maken we een rondje door de supermarkt en geef ik uitleg over verschillende producten en leer ik mensen hoe ze een etiket kunnen lezen, zodat ze hier voortaan zelf een bewuste keuze in kunnen maken. De reacties zijn positief en vooral de ‘aha-momentjes’ geven mij de energie om er mee door te gaan.

 

Wil je mee? Meld je dan aan via de servicebalie van Jumbo Phicoop. 

De kosten hiervan zijn 10 euro. Je ontvangt dan tevens een leuke goodiebag! 

We starten elke keer om 18.30 uur in het foodcafé. 

 

Geplande safari's:

  • 22 januari
  • 19 februari
  • 19 maart
  • 23 april  

Natuurlijk is het ook mogelijk om een nieuwe safari te plannen, ook als dit op een andere locatie is. Neem voor meer mogelijkheden gerust contact met me op.